23.3.05

Fijne dag!

Perron 12. De trein naar Den Bosch, doorgaand als intercity naar Eindhoven, had een vertraging van ongeveer 15 minuten. Ikzelf droeg: een lichte spijkerbroek, bruine laarzen, een lente-achtig groen jasje en een roze tas met bloemen. Het meisje dat naast mij stond droeg: lelijke harige snowboots (UGG's), een donsjasje en een handtas precies groot genoeg voor een labello reiseditie en een viermaal dubbel gevouwen OV. De vrouw (50?) rechts van mij zuchtte. 'Vijftien minuten...' snauwde ze. Ze stak een sigaret op (Belinda Menthol). Ze droeg: een witte doorschijnende linnen broek (een tikkie te strak om de uitgezakte billen), een zwart skai-leren jackje en zwarte leren teenslippers afgezet met ''diamanten''. Op haar gezicht droeg ze: een flinke vastgekoekte laag UV-straling, hier en daar bijgewerkt met roestbruine poeier. Oudroze nagellak op alle twintig nagels. Ze nam diepe hijzen van Belinda M.

Het leukste op het moment dat je trein 15 minuten vertraging heeft, is gissen waar mensen heen gaan. Hebben ze een fijne dag voor de boeg? Staat er een vervelend gesprek op de agenda? Ik gokte dat de linnenbroek naar een vriendin ging. Het boeket bloemen in haar linkerhand deed vermoeden dat het om een goede vriendin ging. Die al dan niet jarig is (geweest). Op station Den Bosch volgde ik haar de roltrap op. Het vrouwtje dat bovenaan de roltrap stond te wachten was onmiskenbaar de vriendin die ik al voor ogen had. Ze droeg: een felturquoise stretchbroek met omgeslagen pijpjes en dezelfde zonnebankteint. Ze waren blij elkaar te zien. De linnenbroek vertelde over de vertraging en overhandigde 't blommetje. Niet ter ere van een verjaardag. Gewoon zomaar. De stretchbroek bedankte. Buiten stapten ze in een zwarte Fiat Panda. De stretchbroek stak een peuk op. De linnenbroek werkte in het spiegeltje haar roestbruine lippenstift bij. Fijne dag dames!

1 opmerking:

Anoniem zei

THAT'S ALL IN FRENCH! <3 Kaneel. ohboyohmagosh. needabigmacandacokewiththat. umm, i think i will read another blog, leeny!