19.10.05

Een bron van weldaad

Nu ben ik al een heel jaar zijn vriendinnetje! Een jaar lang een eitje op zondagochtend, een jaar lang briefjes op het nachtkastje, een jaar lang gelachen, een jaar lang slaap ik al vaker in zijn masterpiece dan in mijn eigen bed. Tijd voor een feestje. Afgelopen weekend stond in het teken van rust. Zondag snoven we de frisse ochtendlucht op, zeiden Gijs gedag die vanaf de schutting beteuterd naar ons keek en reden naar Limburg. Na een lange rit, een kopje koffie bij Total en nog een stukkie scheuren bereikten we de Cauberg alwaar het kuuroord Thermae 2000 op ons lag te wachten.

Na het inchecken werd het tijd om de witte badjas met bijbehorende slippers aan te trekken. Het sierde ons. De rest van het weekend stond het teken van niksen. Zwemmen. Binnen, buiten, in een stroomversnelling, onder water, met het zonnetje op de bol. Liggen en zitten, buiten in de ligstoelen, met verse jus en olijven, uitkijkend over de heuvels en met fluitende vogeltjes. Zweten in houten huisjes. De eucalyptus sauna, de Finse sauna, met brandende houtblokken, stoombaden. De geur van de honingopgieting, douchen met badzout. Springen op de boxspringbedden (het woord lokt het uit, niet?) en een uur lang ontbijten met warme broodjes, vers perensap, yoghurt en fruit.

Een bron van weldaad, zoals ze het zelf zeggen. We hebben het geweten. Met losgemaseerde schouders, rug en lenden verlieten we maandagmiddag het geluksoord. Op weg naar een puntje Valkenburgse vlaai met een kop thee op het terras. Thermae 2000. Een echte aanrader voor ieder verliefd stel. Bestel al u drankjes op kamernummer en geniet. Gelieve u ogen te sluiten wanneer u na uw bezoek met pin betaald.

2 opmerkingen:

Froukiwi zei

Oke ik zal het maar meteen eerlijk toegeven. Ik ben jalooeeeers!

iDarkDesign zei

<-- JALOURZ!