8.2.04

Scheveningen

Over een maand is het zover. De strandtenten op Scheveningen worden weer opgebouwd. Sol Beach, Blue Lagoon, Cocomo, Zeezicht. Ik houd ervan samen met Moos de trein naar Den Haag te pakken, en vervolgens tram één of negen naar het Noorderstrand. Ik houd ervan door de Promenade te lopen, langs de vele zaakjes met lelijke zonnebrillen, badpakken en ansichtkaarten en ik houd ervan vervolgens de strandtrap af te dalen om de zee al te horen en het strand voor je te zien liggen.

In de winter is Scheveningen perfect om compleet uit te waaien, in de zomer om jezelf te verwennen met een gezonde bruine teint en in het voorjaar om heel gelukkig te worden. Het strand is leeg en de lucht is fris. De strandtenten zijn nieuw en ruiken naar het voorjaar. Het personeel is snel en vriendelijk. De koffie is zoals hij altijd is, maar smaakt lekkerder dan ooit.

Iedereen in Nederland, werkend of schoolgaand zou verplicht één keer per maand naar Scheveningen moeten. Om een stukje te wandelen en vervolgens koffie te drinken met uitzicht op zee. Het liefst een stuk appeltaart erbij. Gratis en voor niets deze wervelende tip. Doe ermee wat u wilt. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het zover is.

Geen opmerkingen: